Yatılı Bölge Ortaokulu

WEB https://ercisyibo.meb.k12.tr
Adres : Erciş YBO Latifiye Mah. Şehit Muhtar Mehmet Şefik Doğu Caddesi No 85 Erciş / VAN
VİZYON : Bölgede; Eğitim, Bilim, Spor ve Kültür merkezi haline gelme.
MİSYON : Okulumuz öğrencilerini;ilgili ve yeteneklerini geliştirerek onları hayata ve üst öğrenime hazırlamak, haklarını kullanma,başkalarının haklarına saygı duyma, görevini yapma ve sorumluluk yüklenenbilen birey olma bilincini kazandırmak, milli ve evrensel kültür değerlerini tanımalarını,kendilerine,ailelerine,topluma ve çevreye olumlu katkılar yapan, kendisi ailesi ve çevresi ile barışık, başkalarıyla iyi ilişkiler kuran, iş birliği içinde çaloşan, hoşgörülü ve paylaşmayı bilen, erdemli, iyi ve mutlu vatandaş olarak yetiştirmektir.
BAŞARILAR : Geçen Eğitim Öğretim yılında 8 öğrencimiz Fen Lisesi, 21 Öğrencimiz Anadolu Öğretmen Lisesi, 29 Öğrencimiz Anadolu Lİsesi kazanmışlardır. OKULUMUZUN FARKLI ALANLARDAKİ BAŞARILARI 1-Kros yarışması Türkiye Birinciliği. 2-Bu Benim Eserim Yarışması Türkiye Finali. 3-Matematik Olimpiyatları İl Birinciliği. 4-Mafetya Matematik Olimpiyatları Juri Özel Ödül (İzmir Yamanlar Koleji). 5-Atletizim Yarşmaları Bölge ve İl Birincilikleri. 6-Voleybol İl İkinciliği. 7-Yılın Kaliteli Okulu İl Birinciliği. 8-En Çevreci Okul Yarışması Birincilikleri. 9-YİBO lar arası Bilgi Yarışması İl Birincilii. 10-İlçe Bilgi Yarışması Birincilikleri. 11-Temiz Okul Projesinde Beyaz Bayrak. 12-Spor Yarışmaları İlçe Birincilikleri. 13-Satranç Yarışması İl Birinciliği.

Öğretim Şekli :Yatılı
Saatler : 07:00 / 12:25
Yabancı Dil :
Servis :
Ulaşım : Belediye servisleri ile
Yerleşim Yeri : Erciş YBO Latifiye Mah. Şehit Muhtar Mehmet Şefik Doğu Cadde. No: 85 Erciş / Van
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 1,5km
Kontenjan Bilgileri :